Södra Häggvik NovaHyresrätt, Sollentuna

Bekväma lägenheter nära kommunikationer och handel

Området omvandlas från den nuvarande handelsplatsen till en egen stadsdel med bostäder, kontor, handel, skolor och hotell. Utöver Svenska Nyttobostäder är även flera andra fastighetsägare med och driver utvecklingen av området.

År 2025 planeras en sydlig pendeltågsuppgång vara färdig och ger då tre minuters promenad till pendeltåget. Därutöver ger nya Förbifart Stockholm cirka 15 minuters bilresa till Kungens Kurva och södra Stockholm. Området ligger perfekt med närhet till Arlanda, city, Arenastaden och Kista.

Häggvik Novasom tidigare benämnts som Häggvik 7 och 8 är den första deletappen i projektet Södra Häggvik. Etappen består av totalt 449 lägenheter och ett parkeringsgarage samt kommersiella lokaler. Majoriteten av är yteffektiva lägenheter om 1-2 rum och kök. Fastigheten bildar ett eget bostadskvarter i en stadsstruktur. Alla lägenheter såväl som gemensamma utrymmen inom huset har digitala låssystem.

Södra Häggvik Nova är en del av ALM Småa Bostads utvecklingsområde där totalt cirka 1900 bostäder, ett hotell och parkeringsgarage ingår. Projektet har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta bostäderna.

Projekt
Södra Häggvik Nova
Ort
Sollentuna
Antal bostäder
449
Storlek
1 - 2 rum