Slottet

Modernt boende i historisk byggnad

Som kronan på verket i vårt utvecklingsområde i Mariehäll skapar vi ett unikt boende med perfekt läge nära Sundbybergs Centrum, Bromma Blocks och kommunikationer. Här gör man en historisk placering i ett varsamt renoverat hus med moderna bostäder.

Fasaderna på den imponerade byggnaden kommer att bibehållas och renoveras för att bevara den tidstypiska arkitekturen med tillägg för balkonger. Den invändiga ombyggnaden görs med noga utvalda material med design och funktion för en modern bekvämlighet. Byggnaden huserar kontorsverksamheter idag och var ursprungligen en hattfabrik med bostäder på vindsvåningen.

Med gradvis förändring har Mariehäll utvecklats från industriområde med enklare bostäder till en levande stadsdel med nya bostäder och grönområden. Här bor man med tvärbanan och busshållplatsen strax utanför området som tar dig till Sundbybergs Centrum på cirka 3 minuter och därifrån finns pendeltåg, tunnelbana och bussar som bland annat tar dig in till Stockholm City från 8 minuter. Med tio minuters promenad från Slottet når du Bromma Blocks med sina populära butiker och restauranger.

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning. Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Electrolux och Atlas Copco har haft verksamheter här.

Se också vårt andra kommande bostadsrättsprojekt i området på länken nedan
https://www.almbostad.se/projekt/archimedes-rise/

Slottet är en del av ALM Småa Bostads utvecklingsområde där totalt sju bostadshus ska uppföras. Fem av flerbostadshusen har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta dessa.

Projekt
Slottet
Ort
Boarea
50 - 0 kvm
Antal bostäder
26
Storlek
1 - 3 rum
Gör en intresseanmälan

Kontakt

Projektledare: Therese Fyhn
therese.fyhn@alm-smaa.se
073-364 55 15