Sjövillan 5Bostadsrätt, Södertälje

Slutsålt

SJÖVILLAN - unikt boende invid havet på Oaxen

Med Himmersfjärden som närmsta granne har vi byggt 16 bostadsrättshus i skärgårdsmiljö där vi låter naturen runtomkring spela huvudrollen. Husen, som har en industriell karaktär knutet till öns historia, är välplanerade och inredda med stilrena material. På uteplatsen kan du sitta och titta på båtarna som seglar förbi eller kanske ta ett dopp från bryggan. Tomterna är lättskötta och bekymmerslösa med stark anknytning till det intilliggande kalkbrottet.

Från vardagsrummet öppnar sig stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och Himmersfjärden. I vardagsrummet finns även en modern kamin från Contura som inte bara ökar mysfaktorn rejält utan även ger en värmande känsla under årets kallare månader. Uteplatsen sträcker sig inbjudande mot vattnet och avslutas i en gemensam boardwalk. Till varje hus finns även en bastu, belägen i förrådsbyggnaden mellan huset och havet.

OAXEN

År 1750 började man bryta kalk på Oaxen och detta höll på till 1974. Kalkindustrin har satt sin prägel på både natur och arkitektur på ön och än finns en kalkugn att skåda. När du befinner dig på Oaxen är det svårt att undgå lugnet och tystnaden. Oaxen är en verklig skärgårdsidyll. Till Oaxen tar du dig med bil på en timme från centrala Stockholm. Sista sträckan mellan fastlandet och Oaxen tar du dig via en färja som tar 5 minuter, denna går en gång per timme under större delen av dagen

Projekt
Sjövillan 5
Ort
Södertälje
Boarea
77 - 0 kvm
Antal bostäder
16
Storlek
3 rum