KanotbrygganBostadsrätt, Stockholm

Oslagbart läge intill Mälaren strand

I populära och citynära Gröndal, i stadsdelens kanske bästa läge intill Mälaren, har ALM Bostad skapat unika bostadsrättslägenheter. Tillsammans med fyra andra byggherrar samt Stockholms stad kommer närmare 400 bostäder vara uppförda när området står klart.

KANOTBRYGGAN

Brf Kanotbryggan, med Mälaren som granne, utgörs av 52 lägenheter fördelat på två huskroppar - Backhuset och Brygghuset. I Kanotbryggan erbjuds lägenheter på 1-4 rum och kök i varierande storlek på mellan 31 och 99 kvadratmeter.

Tillsammans med arkitekt och inredningsarkitekt har exteriören såväl som interiören utformats för att passa väl in i den natursköna omgivningen. Med en sober färgskala, stora fönsterpartier och generös takhöjd får man känslan av att vara ett med naturen. Lägenheterna genomsyras av genomtänkta materialval och välplanerade planlösningar som ritats med extra omtanke kring förutsättningen för umgänge. Samtliga lägenheter är försedda med minst en balkong, uteplats eller takterrass.


BACKHUSET & BRYGGHUSET

Backhuset är beläget längs med Bryggvägen. Huset har sex bostadsvåningar där baksidan vetter mot ett kuperat naturområde utan insyn från omkringliggande bebyggelse. Samtliga lägenheter har minst en generös balkong, uteplats eller takterrass. I Backhusets källare och suterrängplan finns bland annat bostadsrättsföreningens garageplatser, förråd, cykelrum och källsorteringsrum.

Brygghuset är beläget precis vid vattnet och reser sig nio våningar högt. Samtliga större lägenheter är genomgående med fönster i tre väderstreck och två balkonger, en i fritt läge med utsikt över Mälaren och Stora Essingen samt en på motsatt sida där soldyrkaren kan njuta när solen vågar sig fram. BRYGGHUSET ÄR SLUTSÅLT!

GRÖNDAL STRAND - Småstad i storstad

I Gröndal Strand behöver du inte tumma på något. Trots omgivningen av natur och Mälarens vatten bor du knappt 10 minuters bilfärd från Stockholm city vilket har lockat många till att slå ner sina bopålar just här. Även med kollektivtrafiken bor du nära stadskärnan, välj mellan buss och spårvagn till Liljeholmen för att sedan ta tunnelbanans röda linje till centralstationen, resan tar knappt 20 minuter. Stockholms stads satsning mycket på cykelstråk vilket gör att du enkelt kan ta dig runt med cykel på ett tryggt sätt.
Med det fantastiska läget och närheten till Mälaren och sjön Trekanten är det en oslagbar plats med möjlighet till utomhusaktiviteter året runt. På vintern spolas isen på Trekanten för skridskoåkning och fina sommardagar kan förgyllas av kanotturer runt Stora Essingen som avslutas med ett dopp i Mälaren på en av alla badplatser i närområdet.
Gröndal har ett lokalt serviceutbud med bland annat mataffär, apotek och restauranger. För den shoppingsugne ligger Liljeholmstorget Galleria endast två kilometer bort med över 90 butiker där du hittar det mesta. När Gröndal Strand färdigställts kommer det finnas en förskola i området, utöver det finns flertalet förskolor och skolor i närområdet.

Gröndal, som är en stadsdel inom Stockholms kommun, var tidigare en industri- och fabriksförstad med ett fåtal bostäder. Från 1940-talet och framåt genomgick Gröndal en förändring och bostadshus växte fram, däribland de internationellt prisade Stjärnhusen och Terrasshusen. Gröndal har sedan dess varit ett eftertraktat bostadsområde som liknas vid en lugn och trivsam småstad ett stenkast från Stockholm citys puls.

Projekt
Kanotbryggan
Ort
Stockholm
Adress
Bryggvägen 17 117 71 Stockholm
Boarea
31 - 99 kvm
Antal bostäder
52
Bostadsrätter
Lghtnr: B1302
Boarea: 45 kvm
Antal rum: 2
Arkitekt
MAP Stockholm
Gör en intresseanmälan