Häggvik YouHyresrätt, Sollentuna

Moderna lägenheter i expansiv stadsdel

Området omvandlas från den nuvarande handelsplatsen till en egen stadsdel med bostäder, kontor, handel, skolor och hotell. Utöver Svenska Nyttobostäder är även flera andra fastighetsägare med och driver utvecklingen av området.

År 2025 planeras en sydlig pendeltågsuppgång vara färdig och ger då tre minuters promenad till pendeltåget. Därutöver ger nya Förbifart Stockholm cirka 15 minuters bilresa till Kungens Kurva och södra Stockholm. Området ligger perfekt med närhet till Arlanda, city, Arenastaden och Kista.

Häggvik You består av ett kvarter med två fastigheter som tidigare hette Vertigo 23 och Häggvik tower, med åtta bostadsvåningar, där flyglarna höjs upp till 16 våningar och på så sätt möter höjden på intilliggande Södra Häggvik View. Utredningsförslaget innehåller cirka 600 lägenheter som främst himmer att ha yteffektiva ett- och tvårumslägenheter.

Häggvik You är en del av ALM Småa Bostads utvecklingsområde där totalt cirka 1900 bostäder, ett hotell och parkeringsgarage ingår. Projektet har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta bostäderna.

Projekt
Häggvik You
Ort
Sollentuna
Antal bostäder
594
Storlek
1 - 2 rum